fbpx

    Privaatsuspoliitika

    INTRO

    Privaatsuspoliitikas selgitatakse, milliseid isikuandmeid Stebby töötleb, kuidas isikuandmeid töödeldakse ja kuidas saate andmesubjektina oma õigusi kasutada (nt. õigus esitada vastuväiteid, õigus tutvuda andmetega). 

    Stebby privaatsuspoliitika hõlmab meie poolt hallatavate veebisaitide ja teenuste privaatsustingimusi ja eraisikust kasutajate (edaspidi tekstis Kasutaja) isikuandmete kaitset neis keskkondades. Sellisteks keskkondadeks on meie veebisait stebby.eu aga ka teised Stebby lokaalsed domeenid. Samuti meie poolt tehtud Google Plays ja App Stores saadaval olev rakendus.

    Võime privaatsuspoliitikat aeg-ajalt värskendada, et täpsustada meie andmete töötlemise tavasid või teostada muudatusi. Kehtiva versiooni leiate meie veebikeskkonnast. Me ei tee privaatsuspoliitikas olulisi muudatusi ega vähenda Kasutajate õigusi, ilma et Kasutajaid sellest teavitaksime. 

    Stebby on teatud juhtudel volitatud töötlejaks tööandjatele, kes kasutavad Stebby veebikeskkonda oma töötajate haldamiseks. Sellisel juhul on Stebby volitatud andmetöötleja nende töötlemistoimingute puhul, mis on seotud töötajate keskkonda kutsumise, töötajatele pakutavate hüvede haldamise, töötajate nimekirja hoidmise ja raportite väljastamisega. Sellistel juhtudel sõlmitakse tööandja ja Stebby vahel andmetöötlusleping. 

    Stebby on volitatud töötlejaks kindlustusseltsile või vahendajale, kes iseseisvalt või kelle klient kasutab Stebby veebikeskkonda kindlustatud isikute haldamiseks. Sellisel juhul tegutseb Stebby volitatud töötlejana, mida reguleerib andmetöötlusleping.

    Stebby on integreeritud ka teiste ettevõtetega (näiteks mõne heaolu teenusepakkuja kassaga, kui soovite nende juures tasudes pileti siduda Stebbyga). Sellisel juhul on Stebby vastutav andmetöötleja nende töötlemistoimingute osade puhul, mis on seotud näiteks meie poolt pileti kinnitamisega asjaomasele teenusepakkujale.

    1. VASTUTAV TÖÖTLEJA

    • Isikuandmete vastutav töötleja on Stebby OÜ (edaspidi Stebby), registrikood 12231911;
    • Aadress:  Tartu linn, Raatuse 20, 51013, Eesti;
    • Kontaktandmed: info@stebby.eu;
    • Andmekaitsespetsialist: privacy@stebby.eu.

    2. TÖÖDELDAVAD ISIKUANDMED

    Stebby keskkonnas on Kasutajal võimalik teha mitmeid tegevusi ilma isikuandmeid edastamata. Näiteks tutvuda teenusepakkujate müügikohtade ja nende poolt pakutavate teenustega, Stebby poolt pakutavate teenuste sisu ja hindadega või lugeda meie blogipostitusi.

    Juhul, kui Stebby on sõlminud lepingu Kasutaja tööandjaga on Stebbyl lepingust tulenevate kohustuste täitmiseks vajalikud andmed, mille edastab meile tööandja:

    • Kasutaja nimi, 
    • Eestis isikukood,
    • Leedu ja Lätis telefoninumber,
    • e-posti aadress, 
    • asukohariik, vaikimisi võrdne tööandja asukohaga.

    Need võimaldavad Stebbyl Kasutajaga ühendust võtta, et talle edastada teave, kuidas ta oma kontot kasutada saab ning tuvastada tema õigust antud kontot ja seal olevaid rahalisi vahendeid kasutada.

    Registreerimisel luuakse Kasutajale profiil ning selle käigus salvestatakse mitmeid isikuandmeid:

    • Kasutaja nimi, 
    • e-posti aadress, 
    • isikukood, 
    • sugu, 
    • telefoninumber, 
    • tööandja andmed. 
    • Stebby keskkonna kasutamise käigus tekivad andmed Kasutaja valitud spordiklubide, treeningute, terviseteenuste ja spordiürituste kohta ning Kasutaja poolt treeningpäevikusse sisestatud andmed, nagu näiteks harrastatud spordiala, treeningu kestvus, treeningu kommentaarid,
    • Kasutaja poolt üles laetud dokumendid, näiteks arved,
    • asukohaandmed.

    Rohkem teavet küpsiste kasutamise kohta on esitatud veebilehe küpsiste teates.

    2.1. TÖÖTAJATE HEAKS TEHTAVAD TERVISE- JA SPORDIKULUTUSED

    Tööandja poolt pakutava tervise- ja spordikulutuste toetuse korral kantakse kõikide töötajate nimed, isikukood ja kontaktandmed (e-post ja mobiiltelefoni nr) Stebby andmebaasi. Kui Kasutaja aktiveerib Stebby konto ning kasutab tervise- ja sporditeenuseid, siis edastatakse tööandjale andmed töötaja poolt tehtud kulutuste kohta. Samuti on tööandjal õigus saada andmeid töötaja poolt kasutatud tervise- ja spordikulutuste kohta, kui selliseid andmeid on vaja raamatupidamistoimingute jaoks ja toetuse kasutamise õigsuse kontrollimiseks. Sellistel juhtudel on andmete vastutavaks töötlejaks tööandja.

    Tšeki üleslaadimisel nõustub Kasutaja, et lisaks tema poolt sisestatud andmetele jagatakse tööandja grupi administraatorile ka üleslaetav dokument, mis võib muuhulgas, kuid mitte ainult, sisaldada teavet teostatud teenuse kohta, teenusepakkuja andmeid ning teenusepakkuja poolt lisatud täiendavat teavet. Tšekki jagatakse grupi administraatoriga Kasutajale osutatud teenuse kompenseerimiseks. Nõusoleku saab igal ajal tagasi võtta, kuid seda ei saa teha tagasiulatuvalt. Juhul, kui Kasutaja poolt üleslaetud tšeki alusel on kompenseeritud kulu, on selle säilitamine vajalik raamatupidamisliku dokumendina vastavalt seaduses sätestatud tähtajale.

    2.2. KOLMANDATE OSAPOOLTE POOLT STEBBYLE EDASTATUD ISIKUANDMED

    Meie keskkonnas on tööandjatel võimalik luua Stebby Kasutajakontod oma töötajatele. Vastavalt Stebby üldistele Üldtingimustele, peab iga konto loomiseks olemas olema selle töötaja nõusolek. Kui olete meilt saanud kirja, et teie tööandja või keegi teine on loonud teile Stebby konto ja olete kindlad, et te sellist nõusolekut ei ole andnud, siis andke sellest viivitamatult teada meie aadressile privacy@stebby.eu.

    Stebby korraldab aeg ajalt reklaamikampaaniaid, kus palume soovitada oma sõpru või kolleege, kellele võiks Stebby teenus meeldida. Selliste kampaaniate käigus küsime me Kasutajatelt nende sõbra/kolleegi nime ja e-posti aadressi. Sellised andmed hoitakse alles selleks, et saata Kasutaja sõbrale/kolleegile üks kord kutse liituda Stebbyga ning selleks, et jälgida edasisoovitamise programmi edukust ning arhiivi, kellele on selline kutse saadetud. Kasutaja sõbral või kolleegil on võimalus nõuda selliste andmete kustutamist, kirjutades privacy@stebby.eu.

    3. ANDMETE TÖÖTLEMISE EESMÄRK

    3.1. Lepingu täitmine

    Stebby töötleb Kasutajate isikuandmeid, et täita oma lepingulisi kohustusi Kasutaja, tööandja või teenusepakkuja ees, näiteks ulatuses, mis on vajalik selleks, et:

    • Kasutajad saaksid kasutada Stebby keskkonnas pakutavaid tervise- ja sporditeenuseid. 
    • Täita Kasutaja ja Stebby vahelist lepingut  Kasutaja  piletite haldamiseks ja teenusepakkujatele edastamiseks, samuti Kasutaja suhtlemiseks tingimuste, privaatsuspoliitikate või muude lepinguga seotud oluliste muudatuste kohta;
    • kompensatsioonide haldamiseks või tagasimaksete tegemiseks (kui see on asjakohane) ja teenusepakkujatele teabe edastamiseks; ja
    • Teie küsimustele vastamiseks, kui võtate meiega ühendust.

    3.2. Õigustatud huvi

    Võime töödelda Teie isikuandmeid, kui on olemas asjakohane ja õigustatud huvi, et juhtida, hoida ja arendada meie äritegevust või luua ja säilitada kliendisuhteid. Kui me otsustame kasutada Teie andmeid õigustatud huvi alusel, kaalume oma huve Teie õiguse vastu eraelu puutumatusele. Kasutame võimaluse korral pseudonüümiseeritud või mitte-isikuandmeid. 

    3.3. Seaduslik alus

    Lisaks võime töödelda Teie isikuandmeid oma juriidiliste kohustuste haldamiseks ja täitmiseks. See hõlmab andmeid, mida töödeldakse raamatupidamiskohustuste täitmiseks ja teabe esitamiseks asjaomastele asutustele, näiteks Eesti Maksu- ja Tolliametile.

    3.4. Nõusolek

    Kui Kasutaja on andnud nõusoleku saada teateid tervise- ja spordiklubide ning ürituste kohta, siis edastab vastavaid teateid Stebby. Kasutajate isikuandmeid ega kontaktandmeid otseturustusteadete edastamise jaoks teenusepakkujatele ei edastata. Otseturustusteateid võidakse pakkuda isikustatud kujul vastavalt Kasutaja vanusele, soole ja andmetele, mida Stebby on kogunud Kasutaja tervise- ja spordiharjumuste kohta. Kui Kasutaja ei soovi saada otseturustusteateid, siis saab sellest loobuda minnes oma Stebby seadete lehele ja seadistades kas ja milliseid otseturustusteateid soovitakse saada. Samuti on uudiskirjadest ja otseturustusteadetest loobumise lingid olemas igas sellises väljasaadetud kirjas. Asukohaandmeid kogutakse selleks, et Kasutajad leiaksid võimalikult kiiresti üles endale lähemal asuvad teenused. Kasutaja saab asukohaandmeid jagada rakendusest vastava nõusoleku alusel. 

    Stebby ei müü ega rendi Kasutajate andmeid kolmandatele osapooltele. 

    4. ANDMETE VASTUVÕTJAD

    Tervise- ja spordiklubidele ning ürituste korraldajatele edastatakse Kasutajate isikuandmeid ainult selles ulatuses, mis on vajalik Kasutaja tuvastamiseks ja tema Stebby kontode makselimiitide kontrollimiseks, et müüa talle soovitud teenust või toodet. 

    Tööandja poolt pakutava tervise- ja spordikulutuste toetuse korral saab tööandja Stebby keskkonna kaudu andmed tema töötajatest Kasutajate poolt kasutatud toetuse kohta selles määras, mil ta ise on toetust oma töötajatele maksnud. Tööandjal on õigus nimetatud andmetele vastavalt seaduses sätestatud ajale. 

    Kasutajal on võimalus piirata oma treeningute nähtavust teiste Kasutajate ja tööandja poolt oma konto seadete all.

    4.1. ALLTÖÖTLEJAD

    Palun pidage meeles, et kui te esitate isikuandmeid otse kolmandale isikule, näiteks teenusepakkujale otse platvormil oleva lingi kaudu, siis lähtutakse andmete töötlemisel kolmandate isikute põhimõtetest ja standarditest, sellisel juhul ei ole tegemist Stebby volitatud töötlejaga.

    Stebby kasutab oma teenuse parandamiseks ka kolmandate osapoolte tarkvara. Stebby rakendab asjakohaseid lepingulisi ja organisatsioonilisi meetmeid tagamaks, et teie andmeid töödeldakse privaatsuspoliitikas määratletud eesmärkidel ja kooskõlas kõigi kohaldatavate seaduste ja määrustega ning vastavalt meie juhistele ja asjakohasele konfidentsiaalsuskohustusele ja turvameetmetele.

    NimiEesmärkAsukoht
    Google Cloud

    Google Cloud EMEA Limited, 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2 , Ireland

    www.google.com 

    Pilveteenus

    Serverid

    Ameerika Ühendriigid

    Lokaalselt: Soome 

    Sendgrid/ Twilio Inc.

    Twilio Inc., Delaware, 101 Spear Street, 1st Floor, San Francisco,  California, 94105, United States of 

    America

    www.sendgrid. com  

    Kommunikatsioon

     

          

    Ameerika Ühendriigid
    Directo

    Directo OÜ registrikood 10652749; address Mõisa 4, Tallinn, 

    13522 Estonia

    www.directo.ee

    Raamatupidamine Eesti ja Euroopa Liit
    Everypay  

    Everypay AS 

    Registrikood 12280690, Väike- Karja 12, 10148 Tallinn

    www.everypay.ee 

    Makseteenuse pakkujaEesti ja Euroopa Liit
    LHV pank

    www.lhv.ee 

    Pangateenuse pakkujaEesti ja Euroopa Liit
    Vero

    Vero Holdings 

    Australia Pty 

    Ltd. 251 Riley Street Sydney, New 

    South Wales 2010

    www.getvero.com 

    KliendihaldusAustraalia, Ameerika Ühendriigid
    Google Ireland  Ltd

    Gordon House, Barrow Street

    Dublin 4

    Ireland

    Turundus

    Kommunikatsioon

    Ameerika Ühendriigid

    Lokaalne: Iirimaa

    Meta Platforms Ireland Ltd

    Facebook

    4 Grand Canal Square, Dublin Country Ireland

    www.facebook.com 

    Turundus

    Kommunikatsioon

    Ameerika Ühendriigid

    Lokaalne: Iirimaa

    Helpscout

    Help Scout PBC

    177 Huntington Ave, Ste 1703

    PMB 78505

    Boston, MA 02115-3153

    www.helpscout.com 

    KlienditugiAmeerika Ühendriigid
    Telia Eesti AS

    Registrikood 10234957

    Mustamäe tee 3, 15033 Tallinn, Eesti

    www.telia.ee 

    Klienditugi, kõnedEesti

    5. SÄILITAMISE TÄHTAJAD

    Andmed säilitatakse seni, kuni Kasutajal on Stebby Kasutajakonto. Peale Kasutajakonto kustutamist säilitame isikuga seotud andmeid ainult niikaua, kui selline töötlemine on seadusega ette nähtud või kui see on mõistlikult vajalik meie juriidiliste kohustuste või õigustatud huvide teostamise eesmärgil, näiteks nõuete lahendamise, raamatupidamise, ettevõttesisese aruandluse ja vaidluste lahendamise eesmärgil. 

    Kõik Stebby Kasutajakontol olevad tehingutega seotud andmed kustutatakse 7 aasta pärast tehingu tegemise kalendriaasta lõppu, välja arvatud isikuandmed, mida kasutatakse kohtumenetluses või muul juhul, kui pikem säilitamisperiood on seadusega kohustuslik. Juhul, kui Kasutaja on teenuste ostmisel kasutanud tööandja kompensatsiooni, säilib tööandjal vastavatele tehingutele ligipääs eelpool toodud tähtaja jooksul. Kasutaja poolt sooritatud ostudele on ligipääs teenusepakkujatel, kellelt teenust on ostetud. 

    Varukoopiatest ja logidest kaovad kustutatud Kasutajate andmed lõplikult hiljemalt 90 päeva jooksul pärast kustutamist.

    6. ANDMETE PARANDAMINE JA KUSTUTAMINE

    6.1. Andmetele juurdepääs

    Kasutajal on õigus saada meilt kinnitust  anomadmete töötlemise kohta. Samuti on Kasutajal õigus pääseda ligi oma andmetele. Seda saab teha, võttes meiega ühendust e-kirja teel privacy@stebby.eu või iseteeninduse kaudu.

    6.2. Andmete kustutamine ja parandamine

    Kasutajal on õigus nõuda oma Kasutajakonto kustutamist, kui Kasutaja mistahes isikuandmete töötlemiseks puudub alus. Arvestama peab sellega, et andmetele juurdepääsu piiramisel, kustutamisel või ülekandmisel ei ole enam võimalik kasutada Stebby keskkonda, samuti ei ole võimalik kasutada isiklikku või tööandja Stebby kompensatsiooni. Kustutamisel lähtutakse andmete säilitamise tähtaegadest, mis on seadusest tulenevalt kohustuslik säilitada ka peale konto kustutamist.

    Kui grupi administraator on eksportinud Kasutajakontod valede kontaktandmetega, peatatakse juurdepääs sellistele kontodele, kuni andmed on korrigeeritud kasutajakontoga seotud grupi administraatori poolt. Kui andmeid ei korrigeerita neljateistkümne (14) päeva jooksul alates administraatori teavitamisest, on Stebbyl õigus Kasutajakonto kustutada. Eelpoolmainitu kehtib kõigile Stebbys olevatele kontodele.

    6.3. Andmete piiramine

    Võite taotleda, et me piiraksime teie isikuandmete töötlemist. Kui töötlemine on piiratud, siis teie andmed ainult salvestatakse ja neid ei töödelda edasi. Petuskeemi kahtluse korral on Stebbyl õigus kahtlusega seotud konto sulgeda ning tehingud peatada. Kui Stebby kustutab teie Kasutajakonto tingimuste rikkumise tõttu, on teil õigus nõuda teie andmete kustutamist e-posti teel aadressil privacy@stebby.eu

    6.4. Andmete ülekandmine

    Kui töötlemine toimub automatiseeritud viisil ja lepingu või nõusoleku alusel, on teil õigus saada enda poolt esitatud isikuandmeid struktureeritud ja üldkasutatavas vormingus edastamiseks kolmandatele isikutele.

    6.5. Andmete töötlemine

    Kasutajal on õigus vastu olla oma isikuandmete töötlemisele ja paluda meil lõpetada oma isikuandmete töötlemine, kui andmeid töödeldakse järgmistel eesmärkidel:

    • otseturundus;
    • teaduspärane/ajalooline uurimine ja statistika;
    • meie enda õigustatud huvides või avalikes/ametivõimu huvides oleva ülesande täitmiseks.

    Kui olete otseturunduse vastu, lõpetame teie isikuandmete kasutamise ja järgime teie nõudeid ilma tasuta.

    7. ALAEALISTE ANDMED

    Kui olete alla 18-aastane Kasutaja, siis palun pidage enne konto loomist nõu oma vanematega ja ärge edastage oma isikuandmeid ilma vanemate nõusolekuta. Kui avastate, et teie alaealine laps on vastu teie tahtmist loonud endale Stebby Kasutajakonto, siis andke sellest teada meile aadressil privacy@stebby.eu.

    8. TURVALISUS

    Stebby keskkonnas kasutatakse turvalist andmevahetust, mis ei ole kolmandate osapoolte poolt jälgitav ning kõik Stebby keskkonnas tehtavad ja Stebby keskkonnast väljuvad andmepäringud on krüpteeritud. Kasutame mõistlikke tehnilisi ja organisatsiooni-korralduslikke lahendusi töötajate ja koostööpartnerite vahel isikuandmete liigutamisel. Kuigi teeme igapäevaselt tööd ja pingutame selleks, et kõigi Kasutajate isikuandmed oleks turvaliselt hoitud ja edastatud, tuletame meelde, et internetis info liigutamine ei ole kunagi täielikult turvaline.

    Stebby ei vastuta olukorra eest, kui Kasutajate isikuandmed saavad teistele Kasutajatele või kolmandatele isikutele teatavaks tööandja grupikonto administraatori või teiste tööandjaga seotud isikute tegevuse tõttu (nt Kasutajatunnuse ja/või parooli avaldamine, Kasutajate lisamine gruppi ilma Kasutajate nõusolekuta, grupisündmuste jagamine grupi liikmete vahel jms)

    Kui Kasutajal on pärast meiega suhtlemist tunne, et Stebby ei täida piisava hoolikusega endale võetud isikuandmete kaitsmise kohustust ja privaatsuspoliitikat, siis saate sellest teada anda Andmekaitse Inspektsioonile, mis asub Tallinnas Väike-Ameerika 19, 10129 ning on veebist leitav aadressilt www.aki.ee.

    Astu esimene samm!

    Stebby teenuste hulgast leiad sportimisvõimalusi, spaapääsmeid, massaaže ning teisigi heaolu edendavaid teenuseid ja üritusi.